Análise de processos através do método Pereira Junior de gestão por processos
With the present research we sought to obtain theoretical concepts defining processes and management by processes, the study was carried out in a steakhouse in the Western region of Paraná. It is a family business and its main focus is to optimize its processes and achieve improvements. In order to...
Autor principal: | Quevedo, Josiane Cristina |
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Formato: | Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) |
Idioma: | Português |
Publicado em: |
Universidade Tecnológica Federal do Paraná
2020
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Assuntos: | |
Acesso em linha: |
http://repositorio.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/13062 |
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riut-1-130622020-11-16T14:05:10Z Análise de processos através do método Pereira Junior de gestão por processos Analysis of processes through Pereira Junior´s method of process management Quevedo, Josiane Cristina Pereira Junior, Edson Hermenegildo Fank, Lotário Pereira Junior, Edson Hermenegildo Wrasse, Carlos Laercio Seabra Júnior, Edward Fank, Lotário Restaurantes Controle de custo Qualidade Restaurants Cost control Quality CNPQ::ENGENHARIAS::ENGENHARIA DE PRODUCAO With the present research we sought to obtain theoretical concepts defining processes and management by processes, the study was carried out in a steakhouse in the Western region of Paraná. It is a family business and its main focus is to optimize its processes and achieve improvements. In order to achieve its objectives, the Pereira Junior’s method of process management was used, consisting of three pillars: process knowledge, process analysis and process optimization. At the knowledge stage, we sought to study the current process and how the organization is based. In the analysis phase, a deep study of the process was carried out, and finally, the optimization through suggestions for improvements. It is hoped that through the proposed goals and a plan of action, the company will be able to improve its service, reduce raw material and input costs, conduct a study to improve the meat and dishes mix, and thus increase satisfaction of its customers. In addition, reducing unnecessary spending by performing adequate inventory control. Through reaching these improvements remain competitive in the market, and enable the possibility of applying the method and check other benefits. Com a presente pesquisa buscou-se obter conceitos teóricos definindo processos e gestão por processos, realizou-se o estudo em uma churrascaria na região oeste do Paraná. É uma micro empresa familiar e seu foco principal é otimizar seus processos e alcançar melhorias. Para atingir seus objetivos utilizou-se o método Pereira Junior de gestão por processos, constituído por três pilares: conhecimento do processo, análise do processo e otimização do processo. Na fase de conhecimento, buscou-se estudar o processo atual e como a organização está alicerçada. Já na fase de análise realizou-se um profundo estudo do processo, e por último, a otimização através de sugestões de melhorias. Espera-se que por meio das metas propostas e de um plano de ação a empresa consiga melhorar seu atendimento, reduzir os custos referentes à matéria prima e insumos, realizar um estudo para aperfeiçoar o mix de carnes e pratos, e dessa forma aumentar a satisfação de seus clientes. Além disso, diminuir gastos desnecessários realizando um controle adequado de estoques. Por meio do alcance dessas melhorias manter-se competitiva no mercado, e viabilizar a possibilidade de aplicar o método e verificar outros benefícios. 2020-11-16T14:05:10Z 2020-11-16T14:05:10Z 2017-12-06 bachelorThesis QUEVEDO, Josiane Cristina. Análise de processos através do método Pereira Junior de gestão por processos. 2017. Trabalho de Conclusão de Curso (Bacharelado em Engenharia de Produção) - Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Medianeira, 2017. http://repositorio.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/13062 por openAccess application/pdf Universidade Tecnológica Federal do Paraná Medianeira Brasil Engenharia de Produção UTFPR |
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With the present research we sought to obtain theoretical concepts defining processes and management by processes, the study was carried out in a steakhouse in the Western region of Paraná. It is a family business and its main focus is to optimize its processes and achieve improvements. In order to achieve its objectives, the Pereira Junior’s method of process management was used, consisting of three pillars: process knowledge, process analysis and process optimization. At the knowledge stage, we sought to study the current process and how the organization is based. In the analysis phase, a deep study of the process was carried out, and finally, the optimization through suggestions for improvements. It is hoped that through the proposed goals and a plan of action, the company will be able to improve its service, reduce raw material and input costs, conduct a study to improve the meat and dishes mix, and thus increase satisfaction of its customers. In addition, reducing unnecessary spending by performing adequate inventory control. Through reaching these improvements remain competitive in the market, and enable the possibility of applying the method and check other benefits. |
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