Informações sobre a criação comercial de paca (Agouti paca) no sudoeste do Paraná
The husbandry of wild animal has increased in recent years, this is a very important alternative to keep the genetic bank and diversify the rural production, there are still some difficulties, mainly in the legal aspect concerning these activities. The husbandry of paca (Agouti paca) is one of the m...
Autor principal: | Montemezzo, Emílio |
---|---|
Formato: | Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) |
Idioma: | Português |
Publicado em: |
Universidade Tecnológica Federal do Paraná
2020
|
Assuntos: | |
Acesso em linha: |
http://repositorio.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/14021 |
Tags: |
Adicionar Tag
Sem tags, seja o primeiro a adicionar uma tag!
|
id |
riut-1-14021 |
---|---|
recordtype |
dspace |
spelling |
riut-1-140212020-11-16T20:32:45Z Informações sobre a criação comercial de paca (Agouti paca) no sudoeste do Paraná Montemezzo, Emílio Soares, Lisiane Fernandes Animais silvestres Paca - Criação Política ambiental Direito ambiental Forest animals Pacas - Creation Environmental policy Environmental law Agronomia The husbandry of wild animal has increased in recent years, this is a very important alternative to keep the genetic bank and diversify the rural production, there are still some difficulties, mainly in the legal aspect concerning these activities. The husbandry of paca (Agouti paca) is one of the most targeted because it is an adaptable animal to captivity, with highly desirable characteristics as regards the quality and flavor of the meat, and for its price practiced in commercialization which is quite high compared to other types of meat . This husbandry is viable in the southwest of Paraná and it can be an economical alternative for producers in the region, which has a lot of interest in the activity. However, legal constraints may discourage such activity, since a number of documents, often difficult to access, are required. A criação de animais silvestres vem crescendo nos últimos anos, esta é uma alternativa muito importante para manter o banco genético e diversificar a produção rural, ainda existem algumas dificuldades, principalmente no aspecto legal destas atividades. A criação de paca é uma das mais visadas por se tratar de um animal adaptável ao cativeiro, com características muito desejáveis no que diz respeito a qualidade e sabor da carne, e pelo preço praticado em sua comercialização que é bastante elevado em comparação a outras carnes. Esta criação é viável no sudoeste do Paraná podendo ser uma alternativa econômica para produtores da região que tem bastante interesse na atividade. Entraves legais podem desestimular essa atividade, uma vez que uma série de documentos muitas vezes de difícil acesso são necessários. 2020-11-16T20:32:45Z 2020-11-16T20:32:45Z 2014-11-04 bachelorThesis MONTEMEZZO, Emílio. Informações sobre a criação comercial de paca (Agouti paca) no sudoeste do Paraná. 2014. 32 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) - Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Pato Branco, 2014. http://repositorio.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/14021 por application/pdf Universidade Tecnológica Federal do Paraná Pato Branco Departamento Acadêmico de Agrárias |
institution |
Universidade Tecnológica Federal do Paraná |
collection |
RIUT |
language |
Português |
topic |
Animais silvestres Paca - Criação Política ambiental Direito ambiental Forest animals Pacas - Creation Environmental policy Environmental law Agronomia |
spellingShingle |
Animais silvestres Paca - Criação Política ambiental Direito ambiental Forest animals Pacas - Creation Environmental policy Environmental law Agronomia Montemezzo, Emílio Informações sobre a criação comercial de paca (Agouti paca) no sudoeste do Paraná |
description |
The husbandry of wild animal has increased in recent years, this is a very important alternative to keep the genetic bank and diversify the rural production, there are still some difficulties, mainly in the legal aspect concerning these activities. The husbandry of paca (Agouti paca) is one of the most targeted because it is an adaptable animal to captivity, with highly desirable characteristics as regards the quality and flavor of the meat, and for its price practiced in commercialization which is quite high compared to other types of meat . This husbandry is viable in the southwest of Paraná and it can be an economical alternative for producers in the region, which has a lot of interest in the activity. However, legal constraints may discourage such activity, since a number of documents, often difficult to access, are required. |
format |
Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) |
author |
Montemezzo, Emílio |
author_sort |
Montemezzo, Emílio |
title |
Informações sobre a criação comercial de paca (Agouti paca) no sudoeste do Paraná |
title_short |
Informações sobre a criação comercial de paca (Agouti paca) no sudoeste do Paraná |
title_full |
Informações sobre a criação comercial de paca (Agouti paca) no sudoeste do Paraná |
title_fullStr |
Informações sobre a criação comercial de paca (Agouti paca) no sudoeste do Paraná |
title_full_unstemmed |
Informações sobre a criação comercial de paca (Agouti paca) no sudoeste do Paraná |
title_sort |
informações sobre a criação comercial de paca (agouti paca) no sudoeste do paraná |
publisher |
Universidade Tecnológica Federal do Paraná |
publishDate |
2020 |
citation |
MONTEMEZZO, Emílio. Informações sobre a criação comercial de paca (Agouti paca) no sudoeste do Paraná. 2014. 32 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) - Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Pato Branco, 2014. |
url |
http://repositorio.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/14021 |
_version_ |
1805312407153672192 |
score |
10,814766 |