Hábitos alimentares dos alunos da 7ª série “A” do Colégio Estadual Altair Mongruel do Município de Ortigueira - Paraná

This work had as thematic the study of the alimentary habits of the pupils of 7ª series of Basic education of the State College Altair Mongruel of the City of Ortigueira - Paraná, having for objective to know, to analyze and to reflect on the alimentary habits of the pupils. For this a questionnaire...

ver descrição completa

Autor principal: Valenga, Luciane Regina
Formato: Trabalho de Conclusão de Curso (Especialização)
Idioma: Português
Publicado em: Universidade Tecnológica Federal do Paraná 2020
Assuntos:
Acesso em linha: http://repositorio.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/21973
Tags: Adicionar Tag
Sem tags, seja o primeiro a adicionar uma tag!
id riut-1-21973
recordtype dspace
spelling riut-1-219732020-11-24T19:28:29Z Hábitos alimentares dos alunos da 7ª série “A” do Colégio Estadual Altair Mongruel do Município de Ortigueira - Paraná Valenga, Luciane Regina Sarmento, Cleonice Mendes Pereira Alimentos Hábitos alimentares Hábitos de saúde Qualidade de vida Food Food habits Health behavior Quality of life Ensino de Ciências This work had as thematic the study of the alimentary habits of the pupils of 7ª series of Basic education of the State College Altair Mongruel of the City of Ortigueira - Paraná, having for objective to know, to analyze and to reflect on the alimentary habits of the pupils. For this a questionnaire for analysis of the daily feeding will be applied, hídrica ingestion, familiar history of pathology and on the basis of the results, will be made a work together with nutritionist, acquiring knowledge and considering a healthful feeding as source of life with quality, since it is about an extremely important subject for the development of the same ones. One expects that the involved pupils can share its knowledge acquired with the too much pupils of the college, pertaining to school community, through the developed works, as posters, texts, parodies, etc, and in its house, with familiar and neighboring making with that healthful attitudes in relation the feeding better can the quality of life of all. Este trabalho teve como temática o estudo dos hábitos alimentares dos alunos da 7ª série do Ensino Fundamental do Colégio Estadual Altair Mongruel do Município de Ortigueira – Paraná, tendo por objetivo conhecer, analisar e refletir sobre os hábitos alimentares dos alunos. Para isso será aplicado um questionário para análise da alimentação diária, ingestão hídrica, história familiar de patologias e com base nos resultados, será feito um trabalho junto com nutricionista, conscientizando e propondo uma alimentação saudável como fonte de vida com qualidade, visto que se trata de um assunto extremamente importante para o desenvolvimento dos mesmos. Espera-se que os alunos envolvidos possam compartilhar seus conhecimentos adquiridos com os demais alunos do colégio, comunidade escolar, através dos trabalhos desenvolvidos, como cartazes, textos, paródias. Ainda em casa, com familiares e vizinhos fazendo com que atitudes saudáveis em relação a alimentação possam melhor a qualidade de vida de todos. 2020-11-24T19:28:29Z 2020-11-24T19:28:29Z 2011-06-18 specializationThesis VALENGA, Luciane Regina. Hábitos alimentares dos alunos da 7ª série “A” do Colégio Estadual Altair Mongruel do Município de Ortigueira - Paraná. 2011. 39 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Especialização) – Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Telêmaco Borba, 2011. http://repositorio.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/21973 por application/pdf Universidade Tecnológica Federal do Paraná Medianeira
institution Universidade Tecnológica Federal do Paraná
collection RIUT
language Português
topic Alimentos
Hábitos alimentares
Hábitos de saúde
Qualidade de vida
Food
Food habits
Health behavior
Quality of life
Ensino de Ciências
spellingShingle Alimentos
Hábitos alimentares
Hábitos de saúde
Qualidade de vida
Food
Food habits
Health behavior
Quality of life
Ensino de Ciências
Valenga, Luciane Regina
Hábitos alimentares dos alunos da 7ª série “A” do Colégio Estadual Altair Mongruel do Município de Ortigueira - Paraná
description This work had as thematic the study of the alimentary habits of the pupils of 7ª series of Basic education of the State College Altair Mongruel of the City of Ortigueira - Paraná, having for objective to know, to analyze and to reflect on the alimentary habits of the pupils. For this a questionnaire for analysis of the daily feeding will be applied, hídrica ingestion, familiar history of pathology and on the basis of the results, will be made a work together with nutritionist, acquiring knowledge and considering a healthful feeding as source of life with quality, since it is about an extremely important subject for the development of the same ones. One expects that the involved pupils can share its knowledge acquired with the too much pupils of the college, pertaining to school community, through the developed works, as posters, texts, parodies, etc, and in its house, with familiar and neighboring making with that healthful attitudes in relation the feeding better can the quality of life of all.
format Trabalho de Conclusão de Curso (Especialização)
author Valenga, Luciane Regina
author_sort Valenga, Luciane Regina
title Hábitos alimentares dos alunos da 7ª série “A” do Colégio Estadual Altair Mongruel do Município de Ortigueira - Paraná
title_short Hábitos alimentares dos alunos da 7ª série “A” do Colégio Estadual Altair Mongruel do Município de Ortigueira - Paraná
title_full Hábitos alimentares dos alunos da 7ª série “A” do Colégio Estadual Altair Mongruel do Município de Ortigueira - Paraná
title_fullStr Hábitos alimentares dos alunos da 7ª série “A” do Colégio Estadual Altair Mongruel do Município de Ortigueira - Paraná
title_full_unstemmed Hábitos alimentares dos alunos da 7ª série “A” do Colégio Estadual Altair Mongruel do Município de Ortigueira - Paraná
title_sort hábitos alimentares dos alunos da 7ª série “a” do colégio estadual altair mongruel do município de ortigueira - paraná
publisher Universidade Tecnológica Federal do Paraná
publishDate 2020
citation VALENGA, Luciane Regina. Hábitos alimentares dos alunos da 7ª série “A” do Colégio Estadual Altair Mongruel do Município de Ortigueira - Paraná. 2011. 39 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Especialização) – Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Telêmaco Borba, 2011.
url http://repositorio.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/21973
_version_ 1805299135901859840
score 10,814766