Extrusora dosadora de chocolate

The methods in the making of handmade chocolate fudge limit production. This is due to lack of control of the quantities of chocolate manually placed in the mold, temperature of raw material, time manually filling the mold, not to mention that this lack of control generates a loss of quality and mon...

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Principais autores: Cebula, Cristiano, Ramos Sobrinho, João Tiburcio
Formato: Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação)
Idioma: Português
Publicado em: Universidade Tecnológica Federal do Paraná 2020
Assuntos:
Acesso em linha: http://repositorio.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/9394
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spelling riut-1-93942020-11-12T12:52:23Z Extrusora dosadora de chocolate Cebula, Cristiano Ramos Sobrinho, João Tiburcio Winter, Rosângela Chocolate Microcontroladores Automação industrial Processos de fabricação - Automação Chocolate Microcontrollers Manufacturing automation Manufacturing processes - Automation Tecnologia em Automação Industrial The methods in the making of handmade chocolate fudge limit production. This is due to lack of control of the quantities of chocolate manually placed in the mold, temperature of raw material, time manually filling the mold, not to mention that this lack of control generates a loss of quality and money invested in the business, making the migration informality for a microenterprise. This work aims at presenting the constructive project of an extrusion machine batching chocolate that will melt through the process of indirect heating, extrusion and dosage of chocolate in molds using a screw conveyor system driven by stepper motor. The dosed amount of chocolate is controlled by a microcontroller that it can increase the production of chocolate fudge without increasing the effective staff to join them at the same time as it can increase the quality of the finished product, creating a standard for the production process, reducing losses and generate higher profits. Os métodos artesanais na confecção de bombons caseiros de chocolate limitam a produção. Isso se deve a falta de controle das quantidades de chocolate colocadas manualmente nos moldes, temperatura da matéria prima, tempo de enchimento manual dos moldes, sem contar que esta falta de controle gera uma perda da qualidade e dinheiro empregado no negócio, dificultando a migração da informalidade para uma microempresa. Este trabalho tem por finalidade apresentar o projeto construtivo de uma máquina extrusora dosadora de chocolate que fará o derretimento por meio do processo de aquecimento indireto, extrusão e a dosagem do chocolate nos moldes utilizando um sistema de rosca transportadora movida por motor de passo. A quantidade de chocolate dosada é controlada por microcontrolador para que com isso possa aumentar a produção de bombons caseiros de chocolate, sem aumentar o efetivo de funcionários para confeccioná-los, ao mesmo tempo em que se pode aumentar a qualidade do produto acabado, criando um padrão para o processo produtivo, diminuindo perdas e gerando maior lucro. 5000 2020-11-12T12:52:22Z 2013-09-06 bachelorThesis CEBULA, Cristiano; RAMOS SOBRINHO, João Tiburcio. Extrusora dosadora de chocolate. 2013. 83 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) – Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Curitiba, 2013. http://repositorio.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/9394 por application/pdf Universidade Tecnológica Federal do Paraná Curitiba Departamento Acadêmico de Eletrotécnica
institution Universidade Tecnológica Federal do Paraná
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language Português
topic Chocolate
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Automação industrial
Processos de fabricação - Automação
Chocolate
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Manufacturing processes - Automation
Tecnologia em Automação Industrial
Cebula, Cristiano
Ramos Sobrinho, João Tiburcio
Extrusora dosadora de chocolate
description The methods in the making of handmade chocolate fudge limit production. This is due to lack of control of the quantities of chocolate manually placed in the mold, temperature of raw material, time manually filling the mold, not to mention that this lack of control generates a loss of quality and money invested in the business, making the migration informality for a microenterprise. This work aims at presenting the constructive project of an extrusion machine batching chocolate that will melt through the process of indirect heating, extrusion and dosage of chocolate in molds using a screw conveyor system driven by stepper motor. The dosed amount of chocolate is controlled by a microcontroller that it can increase the production of chocolate fudge without increasing the effective staff to join them at the same time as it can increase the quality of the finished product, creating a standard for the production process, reducing losses and generate higher profits.
format Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação)
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