Perfil de consumo de lácteos fermentados em Francisco Beltrão - PR
This study aimed to analyze the consumption profile of fermented dairy products in Francisco Beltrão -PR. For this, a questionnaire was developed which was applied to consumers of these foods, in supermarkets in the city, in order to identify the behavior and pro...
Autor principal: | Pecenin, Jania Mara |
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Formato: | Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) |
Idioma: | Português |
Publicado em: |
Universidade Tecnológica Federal do Paraná
2021
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Assuntos: | |
Acesso em linha: |
http://repositorio.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/24388 |
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riut-1-243882021-02-25T06:11:35Z Perfil de consumo de lácteos fermentados em Francisco Beltrão - PR Consumption profile of fermented dairy products in Francisco Beltrão - PR Pecenin, Jania Mara Cislaghi, Fabiane Picinin de Castro Burgardt, Vânia de Cássia da Fonseca Badaró, Andréa Cátia Leal Sartor, Saionara Cislaghi, Fabiane Picinin de Castro Iogurte Leite fermentado Consumidores Yogurt Fermented milk Consumers Tecnologia de Alimentos This study aimed to analyze the consumption profile of fermented dairy products in Francisco Beltrão -PR. For this, a questionnaire was developed which was applied to consumers of these foods, in supermarkets in the city, in order to identify the behavior and profile of the consumer of fermented dairy products. The aspects studied were: age group, sex, education, income, frequency of consumption, time of consumption, preferred flavors, attributes observed during the purchase, reasons for consumption, most consumed fermented dairy products, contribution of the sugar present in the diet and the sensations aroused when consuming this type of product. The results obtained when applying the questionnaires were that the population of Francisco Beltrão has little habit of consuming fermented dairy products, reported that they know the difference between the products and that they havea preference for consuming firm or Greek yogurt, strawberry flavor, as an afternoon snack and that when they consume they feel good. Furthermore, that price, flavor and consistency are the main attributes observed at the time of purchase and the main reason for consuming fermented dairy products is because they are tasty. Este estudo teve como objetivo analisar o perfil de consumo de produtos lácteos fermentados em Francisco Beltrão –PR. Para isso foi desenvolvido um questionário o qual foi aplicado aos consumidores desses alimentos, em supermercados do município, a fim de identificar o comportamento e o perfil do consumidor dos lácteos fermentados. Os aspectos estudados foram: faixa etária, sexo, escolaridade, renda, frequência de consumo, momento de consumo, sabores preferidos, atributos observados durante a compra, motivos para o consumo, lácteos fermentados mais consumidos, contribuição do açúcar nele presente na alimentação e as sensações despertadas ao consumir esse tipo de produto. Os resultados obtidos ao aplicar os questionários foram que a população de Francisco Beltrão tem pouco hábito de consumir lácteos fermentados, relataram que sabem a diferença entre os produtos e que têm preferência por consumir iogurte do tipo firme ou grego, do sabor morango, como lanche da tarde e que ao consumirem os mesmos se sentem bem. Ainda, que o preço, sabor e consistência são os principais atributos observados no momento da compra e o principal motivo para o consumo de lácteos fermentados é por serem saborosos. 2021-02-24T12:07:49Z 2021-02-24T12:07:49Z 2019-12-11 bachelorThesis PECENIN, Jania Mara. Perfil de consumo de lácteos fermentados em Francisco Beltrão – PR. 2019. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação em Tecnologia em Alimentos) - Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Francisco Beltrão, 2019. http://repositorio.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/24388 por openAccess application/pdf Universidade Tecnológica Federal do Paraná Francisco Beltrao Brasil Tecnologia em Alimentos UTFPR |
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Iogurte Leite fermentado Consumidores Yogurt Fermented milk Consumers Tecnologia de Alimentos |
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This study aimed to analyze the consumption profile of fermented dairy products in Francisco Beltrão -PR. For this, a questionnaire was developed which was applied to consumers of these foods, in supermarkets in the city, in order to identify the behavior and profile of the consumer of fermented dairy products. The aspects studied were: age group, sex, education, income, frequency of consumption, time of consumption, preferred flavors, attributes observed during the purchase, reasons for consumption, most consumed fermented dairy products, contribution of the sugar present in the diet and the sensations aroused when consuming this type of product. The results obtained when applying the questionnaires were that the population of Francisco Beltrão has little habit of consuming fermented dairy products, reported that they know the difference between the products and that they havea preference for consuming firm or Greek yogurt, strawberry flavor, as an afternoon snack and that when they consume they feel good. Furthermore, that price, flavor and consistency are the main attributes observed at the time of purchase and the main reason for consuming fermented dairy products is because they are tasty. |
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