Gestão da inovação agroindustrial: diagnóstico molecular

The technique PolymeraseChain Reaction (PCR) is a techniquethatallows the amplification of regions of the genome from small amounts of Deoxyribonucleic Acid (DNA) in vitro, it is the basis of many techniques of molecular biology modern, this technique was started more than a century ago by several r...

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Principais autores: Araujo, Alcione Lino de (Org.), Marinho, Renata Louize Samulak (Org.), Bittencourt, Juliana Vitória Messias (Org.)
Formato: Livro
Idioma: Português
Publicado em: Universidade Tecnológica Federal do Paraná 2018
Assuntos:
Acesso em linha: http://repositorio.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/3156
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spelling riut-1-31562018-05-21T01:04:57Z Gestão da inovação agroindustrial: diagnóstico molecular Araujo, Alcione Lino de (Org.) Marinho, Renata Louize Samulak (Org.) Bittencourt, Juliana Vitória Messias (Org.) Biotecnologia Agroindústria Inovações tecnológicas Diagnóstico molecular Biotechnology Agricultural industries Technological innovations Molecular diagnosis CNPQ::ENGENHARIAS::ENGENHARIA QUIMICA::PROCESSOS INDUSTRIAIS DE ENGENHARIA QUIMICA::PROCESSOS BIOQUIMICOS The technique PolymeraseChain Reaction (PCR) is a techniquethatallows the amplification of regions of the genome from small amounts of Deoxyribonucleic Acid (DNA) in vitro, it is the basis of many techniques of molecular biology modern, this technique was started more than a century ago by several researchers. The first visualization of the DNA molecule was performed in 1848 by the German botanist Wilhelm Hofmeister. Real-time PCR is one of the techniques considered to be the most accurate for quantify levels of expression of a particular gene and it is also possible to obtain results fast and reproducible. In this way, the PCR technique has shown applications in several areas that require rapid diagnosis and still allows results are obtained from small amounts of DNA. Molecular diagnosis PCR has been an important technological innovation since the 1980s, where a revolution in molecular genetics due to the new approach to gene research; thus it can be said, therefore, that the great advances in molecular times, have allowed improvements, mainly in the agroindustrial sector, specifically in the food industry, with the rapid development of new technologies which is generating a wealth of data, important for more detailed taxonomic assessments. A técnica de polimerase em cadeia (Polymerase Chain Reaction - PCR) é uma técnica que permite a amplificação de regiões do genoma a partir de pequenas quantidades de ácido desoxirribonucleico (DNA) in vitro. Base de muitas técnicas da biologia molecular moderna, foi iniciada há mais de um século por diversos pesquisadores. A primeira visualização da molécula de DNA foi realizada em 1848 pelo botânico alemão Wilhelm Hofmeister. A PCR em tempo real é considerada uma das técnicas mais exatas para quantificar níveis de expressão de um determinado gene e também permite obter resultados rápidos e reprodutíveis. Dessa forma, a PCR tem sido aplicada em diversas áreas que requerem diagnósticos rápidos e confiáveis, e ainda possibilita que resultados seguros sejam obtidos a partir de pequenas quantidades de DNA. O diagnóstico molecular via PCR representa uma inovação tecnológica importante desde a década de 1980, quando houve uma revolução na genética molecular devido à nova abordagem dada à pesquisa dos genes. Pode-se afirmar, portanto, que os grandes avanços na biologia molecular nos últimos tempos têm permitido aprimoramentos, principalmente no setor agroindustrial, especificamente na indústria de alimentos, com o desenvolvimento rápido de novas tecnologias que vêm gerando uma riqueza de dados, importantes para avaliações taxonômicas mais criteriosas. 2018-05-21T00:59:27Z 2018-05-21T00:59:27Z 2017 book ARAÚJO, Alcione Lino de; MARINHO, Renata Louize Samulak; BITTENCOURT, Juliana Vitoria Messias (Org.). Gestão da inovação agroindustrial: diagnóstico molecular. Curitiba: EDUTFPR, 2017. 152 p. 9788570142009 http://repositorio.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/3156 por openAccess Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ application/pdf Universidade Tecnológica Federal do Paraná Ponta Grossa Brasil
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Gestão da inovação agroindustrial: diagnóstico molecular
description The technique PolymeraseChain Reaction (PCR) is a techniquethatallows the amplification of regions of the genome from small amounts of Deoxyribonucleic Acid (DNA) in vitro, it is the basis of many techniques of molecular biology modern, this technique was started more than a century ago by several researchers. The first visualization of the DNA molecule was performed in 1848 by the German botanist Wilhelm Hofmeister. Real-time PCR is one of the techniques considered to be the most accurate for quantify levels of expression of a particular gene and it is also possible to obtain results fast and reproducible. In this way, the PCR technique has shown applications in several areas that require rapid diagnosis and still allows results are obtained from small amounts of DNA. Molecular diagnosis PCR has been an important technological innovation since the 1980s, where a revolution in molecular genetics due to the new approach to gene research; thus it can be said, therefore, that the great advances in molecular times, have allowed improvements, mainly in the agroindustrial sector, specifically in the food industry, with the rapid development of new technologies which is generating a wealth of data, important for more detailed taxonomic assessments.
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